Nedideli sumuštinukai bei kiti smulkūs užkandžiai yra neatsiejama bet kokios šventės dalis. Valgis dažniausiai būna vienas svarbiausių elementų dažname vakarėlyje ar kitoje šventėje, todėl juo pasirūpinti labai svarbu. Visi užkandžiai, kad ir kokie būtų smulkūs ir atrodytų visiškai nereikšmingi, visuomet svečiams būna viena iš svarbiausių detalių, nes kad ir kur bebūtų, žmonės nuolatos mėgsta užkandžiauti. Labai svarbu, kad vieno kąsnio užkandžiai būtų pakankamai įvairūs, o ne vienos rūšies, nes jei jums patinka vienas ar kitas maistas, tai nereiškia, kad tas pats maistas patiks ir jūsų svečiams, kuriuos galbūt ketinate vaišinti užkandžiais. Tam, kad visi svečiai liktų patenkinti, reikia paruošti įvairaus maisto, arba dar geriau, iš anksto sužinoti, kokio maisto pageidautų svečiai. Jei vis dėl to maistą gaminsite aklai, tuomet reikia nepamiršti ir vienos žmonių grupės, tai yra vegetarų. Vieno kąsnio užkandžiai dažniausiai būna su mėsa, vaisiais ar gyvulinės kilmės produktais, pavyzdžiui sūriu ar sviestu, o būtent kai kurių iš minėtų produktų dalis žmonių nevalgo, dėl to, jog yra vegetarai ar alergiški kokiam nors produktui. Norint išvengti nesusipratimų, svarbu, kad ant stalo būtų ir vegetariškų užkandžių. Vieno kąsnio užkandžiai su vaisiais ar daržovėmis yra mėgstami daugelio žmonių, tad net jei didžioji dalis užkandžių bus skirti vegetarams, juos vis tiek mielu noru skanaus dauguma svečių. O priešingu atveju, jei užkandžiai būtų vien iš mėsos ar žuvies, tuomet tikrai gali būti taip, kad atsiras svečių, kurie per šventę nieko nevalgys ir dėl to jūs galite pasijausti išties nemaloniai. O vegetariškų užkandžių gali būti tikrai išties įvairiausių. Dažniausiai tokie vieno kąsnio užkandžiai būna pagaminti iš vaisių ar daržovių griežinėlių, riešutų. Vaisiai gali būti beveik visų rūšių. Ko gero dažniausiai pasitaiko vieno kąsnio sumuštiniai su pomidorais, agurkais, jei jie gaminami su vaisiais, tuomet tai gali būti apelsinai, mandarinai, obuoliai, abrikosai, bananai bei kiti.
Taigi, jei organizuojate kokią nors šventę ar renginį, tuomet ypač svarbu yra pasirūpinti kuo įvairesniu maistu, kad juo galėtų mėgautis tiek alergiški žmonės, tiek ir vegetarai ar veganai.