Skani degustacinė vakarienė namuose- ką gaminti?

Jei norite susitikti su draugais, sukviesti šeimą, gimines, čia savo svečius taip pat galite nudžiuginti degustacine vakariene. Savo svečiams, kaip ir priklauso degustacinėje vakarienėje pasiūlykite užkandžių, kurie sužadintų apetitą, jos meniu gardžiais bei įvairiais patiekalais nustebinti padės kokybiški pipirai ir prieskoniai. Viena svarbiausių pipirų savybių- suaktyvinti seilių liaukas ir virškinimo traktą. Prieš patiekdami pagrindinį patiekalą, pasiūlykite vakaro svečiams sriubos. Tai suteiks vakarienei išskirtinumo- dalis žmonių patys vengia gaminti šį patiekalą dėl laiko ar žinių, kaip tinkamai jį pagaminti, stokos. Gamindami pagrindinį patiekalą, kad ir koks jis bebūtų- mėsos, žuvies, makaronų ar vegetarams tinkantys daržovių, laiko sutaupysite pasirinkę būtent jiems tinkančius Santa Marija prieskonių mišinius. Šiuose prieskoniuose yra sumažintas druskos kiekis, tad patiekalas, jei reikės, papildomu druskos kiekiu pagardinsite pagal savo ir svečių skonį. Desertams puikiai tinka baltieji pipirai- juos rinkites kepdami pyragą ar keksiukus, gamindami panakotą, ar paprasčiausius ledus. Jei kieme ar terasoje turite kepsninę, pakvieskite svečius vakarą užbaigti įkvepiant gryno oro. Iškepkite šviežių obuolių, kriaušių, meliono skiltelių. Šiuo tubulu desertu bus baigta degustacinė vakarienė namuose.

Žuvys ir jūros gėrybės, ikrai

Jei turite gabaliuką kokybiškos žuvies ar nusipirkote šviežutėlių jūros gėrybių https://www.sraigeirvarle.lt/zuvys-ir-juros-gerybes/ikrai pietus paruošite ilgai netrukę. Juos ruošiant svarbiausiu elementu tampa produkto šviežumas. Lietuvos gyventojai vis dažniau mėgaujasi ir retesnėmis jūros gėrybėmis, pvz., midijomis, krevėtėmis, kalmarais, vėžiais, ikrais ir t.t. Jūros gerybėse yra daugybę vitaminų ir mineralų, be to, šie produktai yra mažiau koloringi, todėl puikiai tinka svoriu besirūpinantiems žmonėms.

Kodėl žuvį valgyti sveika?

Artėjant pavasariui žmogaus organizmas nusilpsta, todėl itin dažnai šiuo metų laiku vargina kosulys, sloga bei gerklės skausmai. Žuvyje yra daugybę imuninės sistemos veiklą gerinančių mikroelementų, pvz., geležies, kalio, cinko ir seleno. Širdies ligų riziką galima sumažinti, reguliariai valgant žuvį, ypač pasirinkus riebiąsias žuvis, pvz., lašišas, skumbres, menkes ar sardines, kurių sudėtyje yra daug omega- 3 riebalų rūgščių.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Galite naudoti šias HTML žymas ir atributus: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>